KRANIO-SAKRAL TERAPI

Ved Jette Modlock 

 

FORSKELLIGE BELASTNINGER

Det være sig fysiske, såsom:

  • måden vi arbejder på – herunder stillesiddende arbejde med statiske belastninger af ryg, bækken og nakke
  • uheld og eller vold, hvor der sker små skævvridninger af bevægeapparatet
  • eller bare uhensigtsmæssige kropsholdninger

men også psykiske belastninger, som skaber spændinger i muskulaturen, som derved trækker skævt i de skelletale dele af kroppen

Disse belastninger medfører spændinger i bindevævsmembranerne hvorfor cerebrospinalvæsken i centralnervesystemet ikke kan flyde uhindret. Dette blokerer nervebanerne, som derfor ikke kan kommunikere uhindret mellem hjerne og de kropslige funktioner, som er afhængige af denne ’kommunikation’. Dette kan medføre smerter og ubehag af forskellig art.

Kranio Sakral Terapi er en meget blid, men dybdegående form for massage, hvor spændinger i det kranio-sakrale system opløses og balancen forsøges genoprettet. Behandingsintentionen er at være faciliterende for kroppens egen selvhelbredende evne.

Metoden blev første gang beskrevet af den amerikanske læge og osteopat W. Sutherland omkring 1920 og blev i 1970’erne videreudviklet af den amerikanske læge og osteopat J. Upledger

Det kranio-sakrale system består af:

  • den cerebrospinale væske, som pulserer omkring hjernen og rygmarven
  • knoglerne i kraniet, rygsøjlen samt korsbenet
  • hjernehinderne (meninges)

Kranio Sakral Terapi har vist at have positiv effekt på:

hovedpine, særligt spændingshovedpine

visse former for migræne

piskesmæld og hjernerystelse

stress symptomer

angst

søvnbesvær

muskelspændinger

ryg- og nakkesmerter

koncentrationsbesvær

svimmelhed

tinnitus

HVORDAN FORGÅR EN BEHANDLING

Behandlingen indledes med en samtale hvor vi sammen cirkler os ind på problemets kerne. Herefter vil du ligge afslappet på en briks, hvor jeg med nænsomme manipulationer arbejder med dine spændinger og blokeringer, særligt omkring hoved, rygsøjle og bækken. De fleste klienter vil de opleve en følelse af dyb afslapning og endda en følelse af at være i en meditativ tilstand.

Enkelte gange vil én behandling være nok, men ved længerevarende og mere kroniske tilstande vil det være nødvendigt med flere behandlinger. De fleste vil dog opleve forbedring af tilstanden indenfor de 3 første behandlinger.

Efter behandlingen er det vigtigt at drikke rigeligt med henblik på at udskylle frigivne affaldsstoffer

Det er almindeligt at opleve forbigående lettere smerte og ubehag efter en behandling, som resultat af udrensning af kroppen. Dette er tegn på, at kroppen arbejder videre efter behandlingen.

LIDT OM MIG

Jeg er uddannet jordemoder fra Jordemoderskolen i København i 1984.

Jeg har læst antropologi på Københavns Universitet samt sociologi og antropologi på University of Hong Kong

Derudover er jeg Sundhedsvidenskabelige Kandidat fra Århus universitet hvor mit speciale handlede om akupunkturs effekt som igangsætning af fødsel.

Så selvom jeg er fagligt funderet i det samfunds- og naturvidenskabelige, har jeg også altid haft en interesse i alternative behandlingsformer.

For mig er det vigtigt, at de klienter jeg har ved, at jeg forholder mig til den viden der er på de forskellige sundhedsområder, men også, at jeg er lige så ydmyg i forhold til det der ikke er blevet forklaret videnskabeligt, men som synes at have en effekt for den enkelte. Det vigtigste er derfor at klienten føler at han/hun tages alvorligt i de udfordringer der opleves og de behandlingsvalg denne træffer og oplever at virke, anerkendes. Dette særligt i lyset af, at især mange danske patienter har en positiv oplevelse af samt forbedret sygdomsforløb ved, at kombinere konventionel behandling med alternative metoder, herunder kranio sakral terapi. De har en oplevelse af at være ekspert i egen sygdom. De træffer de valg, der giver mening for den enkelte og at det velvære de oplever ved den alternative behandling afstresser og synes derved at påvirke sygdomsforløbet positivt og dermed øges livskvaliteten*.

PRISER

Indledende behandling

60 – 70 min. 500 kr.

 

Efterfølgende behandlinger

30 min. 325 kr.

45 min. 450 kr.

60 min. 550 kr.

Evt. afbud skal gives senest dagen før behandlingstiden. Ved senere afbud betales halvdelen af behandlingsprisen

Ved udeblivelse sendes faktura på prisen for behandlingen

Medbring selv et lagen

 

*Camilla Mulvad Svensson. Det handler om at være aktiv. Magasinet august 2013. Scleroseforeningen. Publiceret 7. maj 2014